Nyitvatartás

Bejelentkezés alapján

Miért fontos, hogy a masszázs szerves részévé váljon az életünknek? 

A rendszeres masszázs nem csak tested felfrissítése, izmaid ellazítása céljából fontos, hanem mert idegrendszeredre is jótékonyan hat, segít egészséges maradni.
Teljesítőképességed fokozódik, kevésbé leszel fáradt, ellenállsz a téged érő negatív energiáknak és nyugodtabbá, kisimultabbá, magabiztosabbá válsz.

Rendszeres masszázzsal megelőzhetjük a fájdalmas izomcsomók kialakulását.

Testünket számos izom, ínszalag, lágyszövet alkotja, melyeket az idegrendszer hálóz be, hoz mozgásba. Az izmokat minden cselekedetünkhöz igénybe vesszük, és sokszor megfeledkezünk megfelelő karbantartásukról sportolás, erős fizikai munka, cipekedés, álló vagy ülőmunkát követően, vagy akár gyermekünk gondozása során. Az izmok így szépen lassan megkeményednek, kialakulnak bennük fájdalmas izomcsomók (trigger pontok), melyek olyan görcsbe rándult, fájdalmas területek, melyeknek érzékenysége kisugárzik a környező izmokba, szövetekbe.
A folyamat eredményeként kialakulnak folyamatosan fájó pontok, beszűkült mozgású ízületek, mozgékonyságát veszítő területek. Nem kell megvárnunk, amíg ezek kialakulnak és jelentősen befolyásolják napi közérzetünket!

Köpölyözéshez használt köpölycsésze

A masszázsinger nemcsak a kezelt testrészre hat, hanem az ún. reflexpontokon át és az idegpályákon keresztül a távoli szervek is elérhetők vele.
A masszázs serkenti a kezelt területeken a vér- és nyirokkeringést. A hajszálerek oxigénnel és tápanyagokban gazdag vérrel telítődnek, így helyi vérbőség alakul ki, több tápanyagot kap a bőr alatti kötőszövet és az izomzat, illetve a szövetekből a káros anyagcsere-termékek, salakanyagok elszállítása is felgyorsul. A vérnyomás csökken, a szívverés normalizálódik, a szervezet védelmi rendszere, ellenálló-képessége erősödik.Bármilyen pozitív hatású is a masszázs, bizonyos körülmények között nem, vagy legalábbis csak korlátozottan ajánlott. Kétséges esetekben a kezelés igénybevételéről ki kell kérni a szakorvos tanácsát!